Ψηφίστηκε η βουλευτική τροπολογία που αφορούσε το Πανελλήνιο Ι. Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου


Ψηφίστηκε η βουλευτική τροπολογία που αφορούσε το Πανελλήνιο Ι. Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου

Ψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα η βουλευτική τροπολογία που αφορούσε το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και με την οποία το Ίδρυμα επιστρέφει στο προ του 2014 καθεστώς.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι αναιρείται η ενισχυμένη θέση του επιχώριου Μητροπολίτη στη Διοικούσα Επιτροπή, ώστε να μην περιορίζεται η κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση του Ιδρύματος. Έτσι, επαναφέρεται σε ισχύ η ρητή εξαίρεση του Ιδρύματος από τις ρυθμίσεις για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα και ιερά προσκυνήματα.

Παράλληλα, καθορίζεται ότι στις 30 Ιουνίου θα τερματιστεί η θητεία της σημερινής Διοικούσας Επιτροπής, ώστε να οριστούν νέες τακτές προθεσμίες για την ανάδειξη έως τότε νέας Διοικούσας.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Ξυδάκης, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ) και Σπύρος Δανέλλης (Το Ποτάμι).

Στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής εντάχθηκαν τροπολογίες, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία που καθορίζει τη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Αυτή η τροπολογία ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι και ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου ως άρθρο (48). Το έτερο συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ καταψήφισε την τροπολογία, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης - ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων- ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

Από: www.iellada.gr