Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου FOTO


Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου FOTO

«Ανάστα ο Θεός» έψαλλαν σήμερα, Μεγάλο Σάββατο  πρωί, οι ιερείς  στοΝαό της Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου ρίχνοντας δαφνόφυλλα στους πιστούς που χτυπούσαν δυνατά τα στασίδια τους υποδεχόμενοι την  Πρώτης Ανάστασης.

 Η  Ακολουθία τελέστηκε στο Κουβούκλιο του Επιταφίου στο Σολέα  του ναού  και η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.

Ο Χριστός έχει ήδη κατέλθει στον Αδη , έχει κηρύξει πλέον στους νεκρούς και έχει ελευθερώσει τις ψυχές των δικαίων από το κράτος του θανάτου.

Αυτό το Σάββατο σαββατίζει η Κτίση τόνισε στην ομιλία του ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ευγένιος Παντζαρίδης. Σαββατίζει η ανθρωπότητα. Ο σαββατισμός είναι ένα έθιμο που ακόμη  και σήμερα τηρούν οι Εβραίοι. Επτά ημέρες δουλεύουν και την έβδομη σταματάνε, αναπαύονται για να ξεκινήσουν μετά κάτι καινούργιο, Έτσι και εμείς οι Χριστιανοί σήμερα σαββατίζουμε. Όλα για εμάς είναι καινούργια. Ο τρόπος σκέψης μας είναι άλλος δεν είναι ο παλιός, δεν μπορεί ποτέ πλέον μέσα στο μυαλό μας να υπάρξει αδιέξοδο, επεσήμανε ο π. Ευγένιος Παντζαρίδης. Πλέον υπάρχει το καινό, το καινούργιο, η εκτίναξη του μυαλού και της καρδιάς στο φως της Ανάστασης. Κι αν οι περισσότεροι στον κόσμο δεν το πιστεύουν, δεν πειράζει. Μη φοβάστε το μικρό φύραμα είπε ο Ιησούς.Λίγο προζύμι αρκεί για να ζυμωθεί όλο το ζυμάρι. Δεν είμαστε ανώτεροι από κανέναν αλλά έτυχε η αγάπη του Θεού να μας γεννήσει εδώ στην Ελλάδα και να βαφτιστούμε Ορθόδοξοι Πήραμε τη χάρη τη μυστική, τον Μυστικό Αρραβώνα.Γι αυτό εμείς ας πιστεύουμε σε αυτό το ευλογημένο Σάββατο. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος αν και πολλές φορές τα βάζει με τους παπάδες παρόλα αυτά έρχεται να κοινωνήσει. Μην αρνηθείτε  το βάπτισμά σας και το χρίσμα και να προσέρχεστε να μεταλαμβάνετε το Χριστό γιατί είναι  η ζωή. Μπαίνει μέσα μας η ζωή και το φως. Εύχομαι, κατέληξε ο Π. Ευγένιος Παντζαρίδης, να έχουμε Καλή Ανάσταση και να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο δικός μας προορισμός.

Κοινοποίηση