Προσκυνηματική εκδρομή στη Μυτιλήνη


Προσκυνηματική εκδρομή στη Μυτιλήνη

Ι.Ν.ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 2/9/18        ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 5/9/18

 

1η μέρα (Κυριακή): ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ –ΕΝ ΠΛΩ  

Αναχώρηση την Κυριακή στις 23:00 για Καβάλα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στη 01.00. Διανυκτέρευση εν πλω.

 2η μέρα (Δευτέρα): ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ - ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ - ΑΓΙΑΣΟΣ

Στις 11.00 θα φτάσουμε στο λιμάνι της αρχοντικής Μυτιλήνης. Παίρνουμε το δρόμο για τις Καρυές όπου βρίσκεται μέσα σ’ ένα ολόδροσο περιβάλλον το γυναικείο Μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των ΑγίωνΡαφαήλΝικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Το απόγευμα θα πάμε μια βόλτα στη Μυτιλήνη για γεύμα και καφέ. Διανυκτέρευση.

 3η μέρα (Τρίτη): ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ - ΠΕΤΡΑ - ΜΟΛΥΒΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για την Πέτρα και επίσκεψη στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα (114 σκαλιά πάνω στο βράχο) και το Ναό του Αγ. Νικολάου. Αναχώρηση για τον Μόλυβο, όπου έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων. ΜέσωΚαλλονής επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση στη Μυτιλήνη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

 4η μέρα (Τετάρτη): Αναχωρούμε με προορισμό τον Μανταμάδο, το χωριό όπου βρίσκεται το Μοναστήριτου Ταξιάρχη (προστάτης του νησιού), με την θαυματουργή εικόνα του, μοναδική στην Ορθοδοξία, ανάγλυφη και φιλοτεχνημένη από το αίμα των μοναχών και από χώμα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Έπειτα  θα αναχωρήσουμε για την γραφική Αγιασο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, με μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική και στην ξυλογλυπτική. Περιήγηση στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού που θα μας οδηγήσουν στην εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά, με μαστίχα και κερί. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 16.00. Άφιξη στην Καβάλα αργά το βράδυ και έπειτα επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για Δράμα όπου και θα φτάσουμε περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο / 1 διαν/ση στους ξενώνες της Μονής και 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό. / Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα / Τις εκδρομές - περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα / Αρχηγό - συνοδό του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ π.Δημήτριος 6944341931

Κοινοποίηση